Karate sezona 2017/2018

Letošnjo sezono bomo začeli v ponedeljek, 4.9.17, v veliki telovadnici OŠ Anton Ukmar v Kopru. Urnik osnovnih treningov je enak kot lanski.


​Poleg osnovnih treningov, bomo letos dodali še nekaj novosti:

 • Prva - eno soboto v mesecu (običajno bo to prva) bodo, prav tako v telovadnici OŠ Anton Ukmar, organizirani posebni treningi, ki bodo namenjeni tekmovalcem, kandidatom za polaganje pasu in tistim, ki bi radi izboljšali posamezne elemente v borbi, tehniki ali kati.
 • Druga - Vsi otroci bodo prejeli posebne klubske beležke, v katerih bodo s strani inštruktorjev zabeležene naloge, ki jih morajo vadeči opraviti, ponoviti oz. izboljšati doma.
 • Tretja - Zaradi povečanih aktivnosti (tudi na nivoju zveze), bo z letošnjo sezono potrebno zvišati mesečno članarino za 5 EUR. Že vrsto let se klubska članarina kljub večjim aktivnostim ni višala, letošnjo pa jo je potrebno spraviti na raven primerljivih aktivnosti/športov v našem okolju.
 • Četrta - V letošnji sezoni bomo organizirali 3 odhode na treninge k mojstru Takashiju Tokuhisi v Ljubljano.

Nove tarife in dinamika plačil je sledeča:
L​etna vpisnina:

 • 10 EUR - ​plača se 1x, na začetku sezon​e (v septembru oz. ob vpisu v klub)​

​Mesečna članarina​:

 • ​odrasli - 40,00 EUR (3 treningi tedensko + 1x sobota)
 • ​dijaki in študenti - 35,00 EUR​ (3 treningi tedensko + 1x sobota)​​
 • otroci do vključno 9 let - 30,00 EUR (2 treninga na teden + 1x sobota)
 • ​Kot doslej bo drugi družinski član deležen popusta v znesku 5,00 EUR, tretji družinski član pa v klubu trenira brezplačno.​

Program treningov in koledar dogodkov za novo sezono bo izdelan, ko bomo dokončno formirali skupine.

Ocenjujemo, da smo minulo sezono v KK Tora opravili uspešno. Žal nismo imeli priložnosti vsem članom poročati o dejavnostih in uspehih, zato bomo to na kratko napisali na tem mestu.

 • V Kopru smo, tudi z veliko pomočjo članov in staršev, organizirali "1. Pokal mesta Koper 2016", najodmevnejši​ pokalni turnir v ​tradicionalnem karateju doslej​ v Sloveniji​, na​ katerem se je udeležilo približno 400 tekmovcalcev iz štirih držav in kar je posebno pomebno, tekmovalci iz petih različnih karate federacij so tekmovali pod enotnimi sodniškimi pravili (ITKF - tradicionalni karate).
 • Udeležba reprezentanov kluba na svetovnem prvenstvu United world Karate
 • Udeležba na pokalni tekmi v Visokem - BiH
 • Udeležili smo se pokalne tekme zveze JKA
 • Udeležili smo se pokalne tekme SKIF
 • V Kopru smo v sodelovanju s sodniško in tehnično komisijo SZTK, organizirali doslej največji seminar SZTK - zbor otrok SZTK, sodniški seminar SZTK in osrednji dogodek seminar z Mojstrom Takashijem Tokuhiso. Vse je potekalo v enem vikendu v "naši" telovadnici. Udeležba: čez 200 karateistov iz vse Slovenije in iz Italije - od tega čez 80 s stopno 1.dan in višje.
 • Udeležba na Državnem prvenstvu SZTK, kjer smo dosegli 3.mesto. (ni še to-to, vendar napredujemo)
 • Piknik na Debelem rtiču (hvala organizatorjem in mamicam za sladice in Šantotu)
 • Planica 2016 na kateri so nas obiskali karate prijatelji iz ostalih slovenskih klubov, prijatelji iz reprezentance Srbije in naš učitelj mojster Takashi Tokuhisa. (kar je bilo izven treningov pa - no comment ...)
 • Kot uspeh kluba lahko štejemo tudi vstop inštruktorja Vladimirja Gavrana v izvršni odbor Evropske zveze tradicionalnega karateja in izvolitev Miroslava Gavrana za predsednika tehnične komisije Slovenske zveze tradicionalnega karateja. S tem naš klub, kljub svoji relativni majhnosti, neposredno vpliva na razvoj tradicionalnega karateja na državni in mednarodni ravni.

Največje in najpomembnejše delo pa je bilo seveda opravljeno na samih klubskih treningih. Štab v se v ta namen posebno zahvaljuje inštruktorjem Sofiji Šešet za izjemno delo z otroci, Marku Zormanu - gurujem naših Pand, Milanu, Pinotu in ostalim, ki žrtvujejo lastni trening za poučevanje ostalih članov.

Kot vidite je naš klub v enem letu naredil mnogo - braz lažne skromnosti, daleč največ med vsemi klubi na Obali, in to vse v sproščenem vzdušju (na meji sieste). Zasluga gre prav vsem - članom, staršem, simpatizerjem, SZTK, Mestni občini Koper in Štabu :)

Gashukku Planica 2016

Idilična lokacija v Ratečah je ponovno poskrbela za odlično počutje udeležencev karate kampa Gashukku 2016 v organizaciji klubov Tora Koper in Kase Ljubljana. Štiridnevno poglabljanje znanj je potekalo še dolgo po odhodu iz telovadnice po večernih treningih ...


Polaganje za barvne pasove in klubski piknik Debeli rtič

V soboto, 18. 6. so se kandidati za barvne pasove udeležili polaganja pri shihanu Takashiju Tokuhisi v Ljubljani. Vsi so izpite uspešno opravili, naslednji dan pa je Karate Klub Tora okupiral grill plac na Debelem rtiču, kjer smo izvedli klubski piknik za konec sezone ...


Imate dodatna vprašanja?

Pokličite nas na 051 307 146 (Vlado), 040 463 161 (Miro) ali pa nam pišite na klubski e-mail naslov tora.karate@gmail.com

Oss.